Nova Convocatòria dels Premis de la Càtedra de Bretxa Digital Generacional UA-GVA 2024

La Càtedra de Bretxa Digital Generacional de la Universitat d´Alacant (UA) en col·laboració amb la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana, ha llançat una nova edició dels premis destinats a reconèixer els millors Treballs Final de Grau (TFG) i Treballs Final de Màster (TFM) que tracten la temàtica de la bretxa digital generacional. Aquests premis tenen com a objectiu incentivar la investigació jove, visibilitzar i difondre aquesta problemàtica social i contribuir a generar coneixement i sensibilització sobre la bretxa digital entre generacions.

Premis i reconeixements

Els premis estan dotats amb 500 euros per al millor Treball Final de Grau i 500 euros per al millor Treball Final de Màster. Aquesta iniciativa busca fomentar des de la Universitat la investigació en temes relacionats amb la bretxa digital generacional, i ofereix als estudiants l’oportunitat de destacar els seus treballs i contribuir a la solució d’aquesta problemàtica.

Premi 2023

En l’edició de 2023, la Comissió de Valoració va atorgar el premi al «Millor Treball Final de Grau» a Andrés García Miras pel projecte titulat «Diseño y desarrollo de una app para trazabilidad de tareas y trabajos de un carpintero» que procedeix de la titulació d’Enginyeria Multimèdia. Aquest treball va ser seleccionat com un exemple destacat de com la tecnologia pot ser utilitzada per a millorar l’eficiència i la gestió d’activitats en oficis tradicionals, mostrant una aplicació pràctica i rellevant en el context de la bretxa digital generacional. En la web de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant pots veure el vídeo demostració en el següent enllaç.

Participació i terminis

La convocatòria està oberta a tots els estudiants matriculats en qualsevol universitat de la Comunitat Valenciana que hagen presentat els Treballs Final de Grau o Final de Màster en les convocatòries ordinàries o extraordinàries dels cursos 2022/23 i 2023/24. El termini per a participar finalitza el 30 de setembre de 2024. Les sol·licituds han de presentar-se a través de la pàgina web de la Seu Electrònica de la Universitat d’Alacant.

Criteris de valoració

Els criteris de valoració per a accedir al premi inclouen la qualificació obtinguda en el treball, la rellevància d’aquest en el context de la lluita contra la bretxa digital, l’originalitat de la temàtica i el plantejament i disseny de la proposta. Les persones interessades poden consultar la convocatòria completa en la pàgina web de la Càtedra de Bretxa Digital Generacional.

Skip to content