Càtedra de Bretxa
Digital Generacional

GENERALITAT VALENCIANA i UNIVERSITAT D' ALACANT

La Càtedra de Bretxa Digital Generacional és fruit de la col·laboració entre la Universitat d’Alacant i la Generalitat Valenciana.

Es tracta d’una iniciativa secundada per la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme per a treballar conjuntament en la cerca de solucions per a lluitar contra la bretxa digital.

Activitats i notícies

La Càtedra ha llançat una nova edició dels premis destinats a reconèixer els millors TFG i TFM que tracten la temàtica de la bretxa digital generacional. Seguir llegint.

En l’era de la informació i la comunicació, la bretxa digital s’ha convertit en un dels desafiaments socials més urgents a tractar, si el que es pretén és evitar l’exclusió dels adults majors en les tasques més quotidianes. Seguir llegint.

Ja està disponible l’informe de la Càtedra de Bretxa Digital Generacional UA-GVA 2023 per a la seua consulta i descàrrega gratuïta tant en valencià com en castellà. Seguir llegint.

Les nostres societats avancen a una velocitat vertiginosa. La innovació tecnològica és contínua i es fa evident en la vida quotidiana. Seguir llegint.

El 10 de novembre tindrà lloc el webinar En torn a l’alfabetització mediàtica digital organitzat per la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere.

Publicació de la resolució de la concessió dels premis TFG i TFM 2023. Segueix aquesta pàgina per a conéixer les actualitzacions.

La bretxa digital en adults majors es refereix a la diferència en l’accés, ús i utilitat de les TIC entre les últimes generacions i la resta de la població. Continuar llegint.

La Càtedra de Bretxa Digital Generacional ha reunit a col·lectius socials per a cercar solucions amb el propòsit d’eliminar les bretxes digitals en adults majors. Continuar llegint.

imagen decorativa

Activitats 2023

Enguany estem preparant diverses activitats. Agraïm de bestreta la col·laboració de totes les persones que estan participant.
La bretxa digital generacional s’ha convertit en un tema de gran rellevància en la societat contemporània. Amb l’avanç de la tecnologia i l’expansió d’Internet s’ha creat una segmentació entre les persones (…)

Premis TFG i TFM 2023

Tota la informació de la pròxima convocatòria ací. Segueix aquesta pàgina per a conéixer les actualitzacions.

Webinar 10 de març 2023

El 10 de març, a les 10.00 hores, va tindre lloc el webinar De les dades al coneixement. Indicadors, diàlegs i propostes organitzat per la Càtedra de Bretxa Digital Generacional. També pots veure l’informe ACÍ.

III Trobada de la Càtedra

El 21 i el 22 de setembre a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant (UA) van tindre lloc les terceres jornades organitzades per la Càtedra de Bretxa Digital Generacional que es realitzen, per primera vegada, de manera híbrida. VEURE VÍDEO

Premis TFG i TFM 2022

PUBLICACIÓ DE LA RESOLUCIÓ DELS PREMIS TFG i TFM. Segueix aquesta pàgina per a conèixer les actualitzacions.

Pàgina web accessible

Hemos actualitzat la pàgina web perquè siga tot l’accessible possible. Disponible la nostra declaració d’accessibilitat.

Informe 2022 (dades 2021)

PUBLICAT l’estudi realitzat per la Càtedra en el seu segon any, que va consistir en una enquesta i en entrevistes obertes durant 2021.

Entitats i més

PUBLICAT el document realitzat per la Càtedra en el seu segon any, després de la recopilació d’informació sobre entitats, projectes i accions.

Webinar 12 d'abril 22

El 12 d’abril, a les 10.00 hores, va tindre lloc el webinar Servicis digitals i la veu dels adults majors. Propostes per a l’investigació sobre bretxa digital organitzat per la Càtedra de Bretxa Digital Generacional.

Activitats 2021

Enguany estem duent a terme diverses activitats d’investigació. Agraïm la col·laboració de totes les persones que estan participant (més informació sobre el tractament de dades en “Estudis”).

Els dies 30 de setembre i 1 d’octubre tindrà lloc la Segona Trobada de la Càtedra de Bretxa Digital Generacional. PUNXA ACÍ PER A MÉS INFORMACIÓ.

Conveni Càtedra 2021

Signada la renovació del conveni de col·laboració per a donar continuïtat a la Càtedra de Bretxa Digital Generacional durant l’exercici 2021.

Aquest estudi observa les competències digitals en funció de l’edat, amb especial atenció en els majors de 54 anys. S’ha realitzat en el marc de la Càtedra de Bretxa Digital Generacional, fruit de l’acord de col·laboració entre la Universitat d’Alacant i la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital; a través de la Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital.

El 30 de març al matí es van reunir especialistes de diferents disciplines per a aprofundir en la relació entre les tecnologies i la població major i proporcionar punts de vista complementaris a l’anàlisi de competències digitals. En aquest seminari web, es presenten els resultats del primer informe de la Càtedra de Bretxa Digital Generacional.

Formem part d’una xarxa de cinc Càtedres creada per la Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital i les universitats públiques de la Comunitat Valenciana. L’Observatori de Bretxa Digital coordina el treball conjunt de les diferents universitats per a aconseguir un objectiu comú: eliminar les bretxes.

Els dies 11 i 12 novembre 2020, a les 17.00 hores, van tindre lloc els dos seminaris web de la Primera Trobada de la Càtedra de Bretxa Digital Generacional. Per a veure els vídeos punxa en la imatge o visita la pàgina de “Activitats”.

En aquesta pàgina web es pot accedir a informació relacionada amb els objectius de la Càtedra de Bretxa Digital Generacional, les línies de treball i les activitats que s’hi estan desenvolupant a partir de l’any 2020.

La Càtedra de Bretxa Digital Generacional naix amb l’objectiu de potenciar el coneixement de les causes, les conseqüències i les solucions sobre la bretxa digital en funció de l’edat.

Skip to content